De Jongen #46 | In de stad Tarragona

MC Kleuver/ januari 15, 2018/ Uncategorized/ 31 comments

‘Rechtsaf papa.’ Zei Eban. Gavin sloeg rechtsaf en parkeerde in een parkeergarage. ‘Nou, daar zijn we dan!’ Zei Ilona blij. ‘Tarrrragona!’ zei Eban toen ze buiten stonden.  Hij keek om zich heen. Ze stonden op het middenstuk van de straat die ze Rambla Nova noemen. Ze liepen een stukje en kwamen verschillende beelden tegen. Eentje van mensen die op elkaar klommen, Tarragona heroïs en een fontein. Ze gingen op een bankje zitten om te overleggen wat te doen. ‘Welke kant wil je op Eban?’ vroeg Gavin aan hem. Eban vouwde de kaart open en wees dingen aan. ‘Ik wil naar het amfitheater, de cathedraal en naar Circ Romà.’ ‘Laten we maar gaan dan!’ zei Ilona.

Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

Ze de liepen de Rambla Nova af en keken uit over een diepblauwe Middellandse Zee. ‘Lachen jongen!’ Zei zijn moeder met haar camera in de hand. Nadat er wat leuke kiekjes waren geschoten, liep het drietal verder. 50 meter verder konden ze nog veel meer zien. Er lagen bootjes in de zee en er lagen mensen te zonnen op het strand. ‘Wat zullen die mensen hier blij zijn met zo’n spoor langs het strand.’ Zei Gavin. ‘Ja, wij hebben ook het spoor langs de camping lopen. Word je elke nacht wakker getrild’, gaf Ilona als respons. ‘Het is altijd feest, als je met de trein bent geweest’, zei de jongen geamuseerd. ‘Kijk, daar heb je het amfitheater!’, ging hij bijna springend verder.

Enkele minuten later liepen ze door het amfitheater en hield Eban nepgevechten met een Vlaamse jongen. ‘Mo alle, jij bent precies veel sterker dan mij!’ Eban moest lachen om zijn accent en er werden nog wat foto’s gemaakt.

Het was al wat later in de middag toen ze de Circ romà gingen bezoeken. ‘De Circ Romà werd vroeger gebruikt voor paardenraces. Verder zit er een lange gang onder die dient als tunnel en er zijn vijf kamers die hier aan grenzen. Aan het einde zit er een kasteel.’ Las Eban voor vanuit het foldertje. Ze liepen een grote stenen trap op en bleven op een plateau staan. ‘Hier moeten vroeger de toeschouwers hebben gezeten.’ zei Ilona, terwijl ze naar de oude tribunes zaten te kijken. ‘Ja en volgens die tekening moet het nog veel groter zijn geweest!’ Gavin wees naar een tekening op de muur. Ze liepen door de donkere tunnel, waar er her en der een lichtje brandde. Eban voelde aan de stenen muren, stampte op de grote stenen blokken die dienden als vloer en keek de hele tijd om zich heen. Verder was het een oude donkere gang die was gebouwd in de tijd van de Romeinen.  Eban bedacht zich dat er misschien wel bloedzuigende vleermuizen zouden kunnen zitten en liep snel door.

Als laatste bekeken ze de kathedraal van buitenaf. Met de mooie bogen die naar boven wijzen, de vele christelijke figuren die in beeldhouwwerken worden afgebeeld en natuurlijk de grote klok. Ze gingen op een terrasje zitten en bestelden drie grote cola’s. Ilona ging het zaakje binnen om naar de wc te gaan maar voordat ze terug kon komen, hielden Eban en Gavin haar tegen en doken ze achter de balie, naast de medewerkers. Tegenover hen, op het plein, stond een bus met een rode adelaar erop. Er kwamen drie vrouwen de trap op lopen. Het waren Abene,  Zuriñe en Lorena, de vrouwen van Miquel, Vicenc en Felip. Ze liepen het terras op, gingen aan de tafel zitten waar de Van Bunders eigenlijk zaten, dronken hun cola’s op, liepen weg en reden met het busje naar de andere kant van de stad.

De medewerker die alles had gezien, gaf hun gratis nieuwe cola’s en een lekker Magnum ijsje cadeau!

In de stad Tarragona


De hele serie lezen in één keer? Koop voor €4,50 het hele e-book van De Jongen! Meer informatie is op deze pagina te lezen. 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

31 Comments

 1. Tarragona! Wat toevallig daar zijn wij vorig jaar nog geweest.

  1. Het is een geweldig mooie stad!

 2. Ben benieuwd naar het vervolg. Bloedzuigende vleermuizen? Ik zou ook sneller doorlopen haha!

  1. Doorlopen? Ik zou spontaan gaan rennen :-p
   Dat doe ik niet vaak hoor haha

 3. ik ken Tarragona eigenlijk helemaal niet, maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt! Fantastische geschreven! ben ook benieuwd naar het vervolg

  1. Ik zou snel een reisje boeken als ik jouw was. Fijn dat je het fantastisch vond 😉

 4. Mooi geschreven weer! We volgen

 5. ben wel eens in tarragona geweest, maar dat van de Circ Romà wist ik heel niet. Had best willen zie hoe dit vroeger eruit zag die paardenraces 😉

  1. Was heel erg mooi om te zien! Je kon door de hele arena lopen.

 6. Blijft leuk om zo elke keer een nieuw hoofdstuk mogen lezen

  1. De volgende staat uiteraard weer klaar voor komende maandag 😉

 7. Blijft leuk om te lezen, alsof je zelf in het verhaal staat om mee te kijken

  1. Volgens mij kan ik goed beeldend schrijven?! Dankjewel.

 8. Wat leuk om een inkijk te krijgen in de verhaalserie!

  1. Fijn dat je het leuk vond. Het schrijven vond ik zo leuk dat ik het miste. Momenteel ben ik bezig met mijn tweede serie.

 9. Zo een verhaal serie kom ik niet vaak tegen op blogs! Mooi geschreven ook!

  1. Dankjewel Daisy. Ik neem aan dat je het leuk vond? Komende maandag komt een nieuw verhaal.

 10. Bloedzuigende vleermuizen. Gatsie. Je schudt ze wel uit je mouw, deze fantastische verhalen.

  1. De familie was er niet erg fan van. Dat is één ding wat zeker is. Ik heb toch zeker meer dan een jaar over alles gedaan hoor! 🙂

 11. Haha bloedzuigende vleermuizen ook echt. Getver. Hoe krijg je het bedacht…

 12. Spannend. Ik ben benieuwd of die vrouwen wisten dat ze er zaten en of ze nog een keer opduiken in het volgende hoofdstuk.

 13. Ik denk dat je verhalen zeker een e-book waard zijn.

 14. Waarom gaf die medewerker een magnum cadeau? Ik snap het niet. Wat heb ik gemist?

  1. Die medewerker gaf de magnum cadeau omdat ze moesten rennen voor de bloedzuigende vleermuizende!

   1. Aha! Bedankt voor de toelichting. Dat is een goede reden inderdaad voor een traktatie : )

 15. Haha je weet het weer spannend te maken, nooit geweest maar leest alsof ik er rond loop.

 16. Ah mooi verhaal weer en benieuwd naar het volgende deel!

 17. Je kunt lezers echt meenemen in het verhaal! Leuk om te lezen

 18. Ik ga die plek eens opzoeken, klinkt als een mooie plaats

 19. Als ik je verhaal lees en de reacties, moet ik dus nodig eens een bezoekje brengen aan Tarragona

 20. Leuk geschreven, ik wil hier wel naartoe:)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*