Written by 07:00 Uncategorized • 18 Comments

De Jongen #51 | Familieweerzien

Het was stil aan de Lieënlozeweg 48. Huize Zonnebloem was verlaten en er was niemand thuis, de muziek stond niet aan. Het enige wat je hoorde was het zachte getik uit de snoepkast. De jongen kwam rommelend naar beneden, haalde zijn mantel van de kapstok en deed de deur achter zich dicht. Hij knikte naar de poortwachter en sloeg linksaf, het bos in. Hij zag Izzy en Damara op het bankje zitten waar hij van de week had gezeten en begroette ze Izzy uitbundig. ‘Gefeliciteerd grote nicht van me!’ Damara sloeg haar armen op zijn middel en knuffelde de jongen. Izzy werd rood en bedankte hem.  ‘Hee, hoe was je vakantie Eban?’ vroeg Izzy terwijl ze hem drie kussen en een knuffel gaf. Eban vertelde uitgebreid over wat hij beleefd had. Van de aankomst tot aan de opsluiting in de bunker van de Gemeenschap van Sant Pere Pescador. Ondertussen liepen ze naar Villa Veertig. Toen ze voor de poort stonden duwde Eban zijn ring tegen het gat en de poort zwaaide open. De lampen in de vormen van uilen en vlinders sprongen aan en lieten een oranje-achtig licht achter op het pad.

Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

Damara had Eban’s hand gepakt en ze luisterde maar half wat Eban tegen Izzy zei, wat ze allebei maar al te best vonden. De voordeuren gingen open en het was druk in de woonkamer. Izzy, Eban en Damara kwamen binnen en de meeste vlogen hen om de nek, kusten Izzy als eerste en wensten haar een fijne eenentwintigste verjaardag. Aan Eban vroegen ze hoe zijn vakantie was geweest en hoe het ging met zijn kruis achter het oor. De jongen gaf opa Gervaise een hand en ging met hem in gesprek. ‘Wanneer begint je school weer Eban?’  ‘Volgende week opa.’ ‘Heb je er zin in? Wat ging je nou precies studeren?’ Eban stond er een beetje ongemakkelijk bij in de woonkamer. Zoveel praatte hij nooit met de opa van de “andere kant”. ‘Ik heb er heel veel zin in en ik ga bosbeheer studeren.’ antwoordde hij maar.

‘Omdat het zo druk is staat er een verrassing te wachten in de familiekamer. Gelieve daar naartoe te gaan.’ zei Belle met een duidelijke stem. Ze liep de mensen voor naar de familiekamer en hield de deur open, zodat de mensen de rode gang door konden lopen, de trap op en rechts de kamer in konden lopen waar de deur werd opengehouden door een kleine Taramalyn die van de meeste mensen een aai over haar bol kreeg.

De Jongen (18).png

Toen Eban de kamer binnenkwam was de kamer helemaal opgeknapt. De muren waren lichtgrijs met paarse krullerige strepen, de luxe kroonluchter straalde oranje licht uit dat de hele kamer een frisse look gaf. De grote tafel waaraan alle familieleden gingen zitten bevatte grote schalen met allerlei lekkere dingen. Eban nam een gevuld eitje en smakte hartelijk. Totdat zijn moeder hem een elleboog gaf. Er lagen nog meer lekkere dingen op tafel. Denk aan chips, nootjes, kleine taartjes, soesjes en wraps. Eban nam een worstje dat was vastgeprikt aan een stokje, hapte het worstje naar binnen, boog voorover en legde het stokje voor Pello op tafel. Pello die aan het praten was met Jaade zag niet wat Eban dat had gedaan. ‘Jij hebt veel gegeten!’ zei Eban tegen hem toen hij daar een aantal stokjes had neergelegd. Izzy schudde haar hoofd en moest een lach onderdrukken. Eban kon zijn lachen niet inhouden toen Pello verbaasd keek waar dat stokje vandaan kwam en zag toen Eban glimlachen. Pello pakte een schaal met gevulde eieren en smeet die recht in zijn gezicht. De jongen stond op, liep op Pello af, schreeuwde ‘Aardbeiensmurrie hier!’, tikte op Pello’s vest en dikke klodders, slijmerige aardbeiendrap drupte op een kleine tien centimeter boven Pello’s hoofd naar beneden. Al snel zaten zijn beide schouders eronder en kreeg Eban een draai om zijn oren van zijn vader en een preek van zijn moeder. ‘Laat ik dat nooit meer zien Eban, anders kost het je je zakgeld!’ zei Ilona boos tegen hem. Opa Dean knipoogde naar hem en ze maakten er nog een gezellige avond van.


De hele serie lezen in één keer? Koop voor €4,50 het hele e-book van De Jongen! Meer informatie is op deze pagina te lezen. 

 

No votes yet.
Please wait...
Close