Written by 06:00 Uncategorized • 5 Comments

De Jongen #56 | De Jongen op school

De jongen haalde zijn fiets uit de garage, deed de garagedeur dicht, stapte op de fiets en reed de stoep af. Hij sloeg linksaf en schrok omdat een auto hard toeterde. De bestuurder van de rode auto was zijn moeder. Eban lachte en balde zijn rechtervuist in de lucht. Ilona zwaaide en Eban fietste verder rechtdoor. Hij sloeg een keer rechtsaf en weer linksaf en belandde op de Graafstraat. Hij fietste de straat uit, sprong van zijn fiets af en ramde de fiets het fietsenrek in. De jongen keek om en zag Anne het plein op komen lopen. Hij draaide zich snel om en liep stijfjes naar de grote glazen draaideuren.

Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

Eban was nu dus op zijn nieuwe school en hij kende de weg al aardig. Hij liep door naar het lokaal waar ze les hadden en hij werd ingehaald door Anne. ‘Hee Eban, fijn weekend gehad?’ ‘Prima, tot zo’n minuut geleden.’ ‘Oh, hoezo dat?’ Eban keek haar aan en ging het klaslokaal binnen. Feron zat hen al op te wachten en had zijn computer opgestart, zodat de beamer het beeld projecteerde op het bord. Eban ging weer aan het tafeltje zitten waar hij gister ook zat, zo ver mogelijk van Anne af, die aan de andere kant was gaan zitten. ‘Goedemorgen!’ zei Eban vrolijk toen Eline naast hem kwam zitten. Later namen ook Cid, Pepijn en Steef de klas in. ‘Goedemorgen Eban.’ zeiden ze terug en ze gaven elkaar een hand.

‘Vandaag gaan we het hebben over de soorten bomen. Vorige week hebben we het al gehad over wat voor soort bossen we hebben. Kan iemand een paar soorten bomen noemen? Eban keek naar beneden en zag daardoor niet dat Cid zijn hand had opgestoken. De littekens op zijn armen werden zichtbaar en Eban keek pas op toen Cid begon met praten. ‘Je hebt bomen als de eik, de berk en de spar.’ ‘Heel goed Cid, maar er zijn er nog veel meer. Wie nog?’ Een zachte stem klonk en de mond van de blonde Eline, die naast de jongen zit, ging kakelend heen en weer. ‘De beuk, de den, acacia, de esdoorn, populier en de walnoot.’ ‘Heel goed, dat is een mooie aanvulling Eline!’ ‘Maar je hebt ook nog de palmboom en de kerstboom!’ zei Anne heel blij. De klas lachte en Anne glimlachte onzeker terug. Ze keek naar Eban en hun blikken kruisten elkaar. Eban draaide zijn hoofd snel terug naar het bord en de hele les keken ze elkaar niet meer aan.

‘Maak nu opdrachten 1 tot en met 5 en wacht daarna met inpakken totdat de bel gaat.’ Eban boog zich over het werk en ging relaxed zitten om zich te kunnen concentreren. Hij matchte verschillende bomen aan de juiste bossoort en dan tikte Eline tegen zijn elleboog. ‘Wat is dat met haar?’ fluisterde Eline zacht in het oor van Eban. ‘Ik weet niet. Geschift, als je het aan mij vraagt.’ zei Eban schouderophalend. Ze kletsten wat en Feron schudde naar hen toen ze opkeken. ‘Oeps.’ lachte Eline met haar witte tanden. Eban werd verlegen en dacht aan vanavond. Dan zou hij eindelijk weer eens naar Camelia gaan. Zou ze me missen? Vroeg de jongen zich af.

De bel klonk en iedereen pakte zijn boeken in zijn tas. Eban ging staan, hield zijn tas open voor zijn bureau en schoof alles er zo in. ‘Ingepakt is opgeruimd op een andere plek.’ zei hij tegen Feron, die naar hem keek. Eline stond met Cid in de deuropening en lachte hartelijk. ‘Kom je?’ vroeg ze erachteraan. Eban liep met zijn tas om zijn schouder naar de gang en moest steeds zijn tas omhooghalen, omdat hij afzakte. Eban stond bij zijn fiets en haalde zijn telefoon tevoorschijn, één berichtje. Hij opende zijn berichtvenster en las het berichtje: Hee lieffie, mis jou ook, gelukkig zie k je vanavond. Hou van jouuu!! Dikke kuss van mij. Snel tikte Eban zijn berichtje terug: Jaa, ik mis je heel erg! Tot straks, hoe laat ben je bij me? xx


De hele serie lezen in één keer? Koop voor €4,50 het hele e-book van De Jongen! Meer informatie is op deze pagina te lezen. 

De Jongen (23)

No votes yet.
Please wait...
Close