Written by 06:00 Uncategorized • 5 Comments

De Jongen #58 | De vijfde ringles

Het regende op dinsdagmiddag en Eban liep rondjes door de kamer. ‘Wat zal ik nou toch eens gaan doen?’ vroeg hij zich hardop af. Er was niemand thuis. De witte tegels blonken en zorgden vaak voor koude voeten. De muren waren wit met lichtgeel en een glas-in-loodraam zorgde ervoor dat er een sprankje van groen licht op de vloer scheen. Eban plofte neer op een donkere, zwarte bank en hij stak fel af met zijn witte blouse en lichtblauwe broek. Eban pakte een boek uit de kast en begon met lezen. Zachtjes neuriede hij een melodietje en was zo verdiept in zijn boek, dat hij Ilona niet thuis hoorde komen. Verschrikt keek hij op toen zijn moeder hem met een krant op zijn hoofd tikte. ‘Haha gefopt!’  zei z’n moeder lachend. ‘En bedankt hé.’ zei Eban op zijn sarcastische toon.

Het gehele verhaal is ook te lezen als e-book. Klik hier voor meer informatie. 

‘Mam, wil je me wegbrengen?’ vroeg de jongen leunend tegen het aanrecht. ‘Ja, is goed. Trek je schoenen en jas maar aan.’ Eban ontblootte zijn tanden en liep naar de gang om zijn jas en schoenen aan te trekken. Ilona hing de theedoek op aan het haakje en zei tegen Eban dat hij moest opschieten. ‘Opschieten Eban, anders heb je de les al bijna gemist!’ ‘Ja ja, stelletje slavendrijvers.’ grapte de jongen.

Ilona reed in haar rode autootje de Lieënlozeweg af en reed Mechelstein uit. Ze keek om zich heen, maar zag niemand. Eban stapte de auto uit en deed het hekwerk open, zodat het wat makkelijker doorreed. ‘Ja, we kunnen er niet doorheen he.’ zei Eban toen hij weer de auto instapte. Ilona knikte en reed lachend verder. ‘Ben benieuwd waar opa nou weer mee komt. Altijd een verassing.’ zei Eban plots ernstig. ‘Je zult zo zien. We zijn er.’ zei Ilona toen ze voor de poort van Villa Veertig stonden. Een apparaatje scande het kentekenbord en de poort ging open. Het regende harder en harder en de ruitenwissers zouden bijna op het laatste punt afbreken. ‘Sesam open nu?’ zei Eban tegen Ilona toen ze in de regen voor de grote deuren stonden.

‘Ik heb wat informatie verzameld, waarmee we waarschijnlijk wel wat kunnen doen.’ zei opa Dean. Een rij met schooltafels stond nog steeds tegen de muur, alleen had opa dit keer de hele tafel vol gelegd met oude kranten en artikelen. Sommige waren al vergeeld en andere  van dit jaar. ‘De Spaanse kranten houden Velasquez wel goed in de gaten zeg.’ zei Eban terwijl hij over de lange rij met kranten keek. ‘We gaan ons vandaag bezig houden met zijn geschiedenis.’ Dean richtte zijn ring omhoog en er verschenen vier tafels. Op datzelfde moment kwam Belle binnen met een dienblad vol met drinken en cakejes.

‘Geef die krant is Jaade!’ zei opa Dean tegen haar. Jaade stond op en pakte de derde krant van de rij. De krant was vergeeld en stamde uit 1986. ‘Daar heb ik van gehoord!’ zei Izzy verontwaardigend. Eban en Jaade keken haar verbaasd aan en lazen de kop ook: ‘Velasquez nieuw gezicht op Mechelvieurt Academie voor Magie.’ zei Eban verlegen. ‘Dat is hier om de hoek, toch?’ ‘Als jij het zegt.’ zei Dean tegen Izzy. ‘Waar zit die school dan?’ vroeg Eban. ‘Die school? Dé tovenaarsschool zit hier om de hoek Eban.”Wel magisch verstopt natuurlijk.’ zei Izzy snel tegen hem. Ze keken elkaar verbaasd aan en Eban stelde toch maar weer de volgende vraag. ‘Wat deed hij daar?’ ‘Velasquez was docent Spreuken en Bezweringen op Mechelvieurt Academie voor Magie. Hij heeft daar drie jaar lesgegeven en is toen weggegaan of ontslagen.”Dus hij kan ook Nederlands? Hoop ik niet dan. Anders heeft hij alles kunnen verstaan wat ik zei in de vakantie.’ ‘Dat denk ik niet, misschien wat kleine woordjes, maar meer niet. Isa zei dat zijn Nederlands nooit best is geweest.’ ‘Oh, wat een opluchting weer.’ zei Eban als laatste opmerking erover.

Izzy, Jaade en de jongen kletsten nog wat na over van alles. Izzy werd rood en bekende aan Eban dat ze een vriendje had. ‘Codric Mechelvieurt.’ zei ze verlegen. ‘Haha, jij gaat straks in dat kasteel wonen, maar ik ga dan niet voor je werken!’ Ze moesten lachen en gaven elkaar een knuffel, voordat ze naar huis gingen.


Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

No votes yet.
Please wait...
Close