Herfst

MC Kleuver/ oktober 12, 2016/ Uncategorized/ 2 comments

P1060652.JPGDe blaadjes verkleuren langzaam van groen naar geel dat vervolgens rood of bruin kleurt. De straten worden bedekt met een laag van bladeren en eekhoorntjes rennen door de bomen met eikeltjes in hun kleine pootjes. Het is herfst. Langzaam wordt het kouder in Nederland en de wintertijd gaat in. Het wordt eerder donker en de mensen willen langer in hun bed blijven liggen, omdat ze de condens op de ramen zien. De herfst is zo’n leuke tijd van het jaar. De rest van het jaar ook hoor, maar nu is de wereld zo mooi gekleurd met al die blaadjes. Wat jammer dat ze er vanzelf afvallen.
Een heerlijke boswandeling is in deze tijd geen overbodige luxe. Met een rugzak op en mijn camera in de hand loop ik graag kilometers door het bos. En wat je dan ziet is ongeloofwaardig. Bij een beekje vol met helder blauw water staan enkele herten gekromd met hun poten om wat water in hun bekkies te laten lopen. Een eindje van het pad af lopen wilde zwijnen met hun half jaar oude jongen te knorren en wanneer je rechtdoor wilt lopen staat er een groep Schotse Hooglanders je op te wachten. Op mijn hoede loop ik om ze heen en kijk nog een keer achterom, terwijl ik de bocht omloop.
Gelukkig zitten we net aan het begin van de herfst, dus kunnen we er nog tot medio december van genieten. Wat zijn jouw plannen voor dit leuke seizoen?
 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

2 Comments

  1. Pingback: Autumn | 77 ideeën voor najaar 2016 | MC Kleuver Blog

  2. Wat leuk geschreven! Ik houd inderdaad ook echt heel erg van de herfst, alleen al hoe het er uit ziet buiten! Wat bijzonder trouwens, van die dieren 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*