Dé 10 fantastische vragen voor iedere dag | Deel 1

Vragen doe je om informatie van de ander te onttrekken. Welke ook allen een eigen doel kent. Bijvoorbeeld uit interesse, om te vermaken of die venijnige retorische vragen. Daar moet je juist vooral geen antwoord op geven. We stellen elkaar zoveel vragen dat ik benieuwd was naar wat het meest voorkomt op een dag. Vandaar mijn inspiratie voor dit artikel, want wat zijn dé 10 fantastische vragen voor iedere dag? Mijn selectie begint hier. 

Fantastische vragen voor iedere dag

Hoe laat is het nu? 

De standaardvraag die gesteld wordt in het klaslokaal, op het perron, maar ook bij jou thuis, want hoe laat gaan we frietjes eten? 

Wat eten we vanavond? 

Nee, het is niet elke dag McDonalds-tijd. Dus er moet ook iets gekookt gaan worden. Voor mij is dit dé meest fantastische vraag voor iedere dag. Eten is nu eenmaal belangrijk. 

Wat wordt het weer morgen?

Wanneer de gordijnen ‘s ochtends open gaan, kijk je automatisch even welk weer het is. En als je dat niet kunt zien, download je Buienradar. Want dat hebben we toch allemaal? 

Houd ik een pyjama-dag? 

Als het in oktober regent, kan het maar zo zijn dat ik mij een hele zondag in bed opsluit. Gewoon omdat het kan met Netflix, omdat er genoeg series om te bingen zijn. 

Blijf ik vandaag lachen?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Zo is het motto toch? Dus vandaag moet er ook een moment met een lach zijn. 

Neem ik een reis naar de maan? 

Oui, we gaan naar de maan! We gaan naar de maan. De zwaartekracht is daar zo anders, dat ik minder weeg dan op aarde. Zou vliegen dan makkelijker gaan? 

Is mijn favoriete kleur vandaag geel of paars? 

Wat een overbodige vraag, maar fantastisch! Natuurlijk blijft mijn favoriete kleur paars! Paars is gewoon een magische kleur

Doen we de gordijnen überhaupt open? 

De gordijnen moeten wel open, omdat de zon kracht geeft. Zo is het toch? Fijn het licht dat naar binnen schijnt om het licht te blijven staan. 

Is het tijd voor een regendans of nog even wachten? 

Het is bijna oktober. In die maand lijkt het mij heerlijk om het te laten regenen. Het zou goed lenen voor een pyjamadag. Trouwens ook voor een Harry Potter-marathon. 

En kan ik mijn denken ook even uitzetten? 

Oei, wat vraag ik nu. Hoe fantastisch deze vraag voor iedere dag zou zijn, weet ik het antwoord ook. Het fenomeen dat we ons eigen denken kunnen stilzetten, gaat op zich laten wachten. 

Het einde. Dé 10 fantastische vragen voor iedere dag zijn gesteld. Ik ben echt benieuwd of we een keer het punt bereiken dat we ons eigen brein kunnen uitzetten. Dat zou mogelijkheden bieden of toch niet? En hoe laat het nu is kun je beter op je eigen horloge bekijken, want dat is voor ieder individu die dit leest anders. 

Welke vraag zou jij mij willen stellen?

Uitgelichte afbeelding door Jr Korpa on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. Yaika Tak schreef:

  Haha, heerlijk artikel. Ik zou graag antwoord willen hebben op de vraag of ik mijn denken even uit kan zetten. Want wat zou dat top zijn. Mijn vraag aan jou is of je op dit moment op de plek bent waar je voor de rest van je leven zou willen blijven? Ik ben benieuwd!

 2. Celeste schreef:

  Vraag nummer 11: Kom je mijn blogwebsite http://www.celestialrebel.com eens bezoeken? Leuk stuk, onze mind is non stop aan het werk 😉

 3. Henk schreef:

  Wanneer heb je voor het laatst echt stilte in je hoofd ervaren?

 4. Susan schreef:

  Vooral die vraag over het eten van de avond is erg herkenbaar. Ik stelde die vraag vroeger aaaltijd! En dan ook nog; en wat eten we morgen dan? haha

 5. Raïssa Bruijn schreef:

  Wat maakt je gelukkig?

 6. Caroline schreef:

  Mijn vraag aan jou: welke blogpost op jouw site vond je het leukste om te schrijven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *