Written by 14:00 Vragenlijstje • 8 Comments

11 kerstvragen voor vandaag | Vragenlijstje

11 kerstvragen voor vandaag

Aan het denken was ik over wat ik vandaag ging publiceren. Voor Kerstavond had ik een gedicht gemaakt. Daarom dat dat voor nu afvalt. Over een puzzel kan ik weinig schrijven, maar daarom ben ik verder gaan denken. Zodoende kwam ik uit op een tag. Vandaar een artikel met 11 kerstvragen voor vandaag. En ook een vraag voor jou om over na te denken: ‘Waar ben je dit jaar het meest dankbaar voor?’

Dit zijn mijn 11 kerstvragen voor vandaag:

 • Kun je goed schaatsen of moet je het elkaar jaar opnieuw leren?

Dit is een leuke anekdote. Op de middelbare school konden we altijd kiezen voor zwemmen of schaatsen. In de vierde klas dacht ik: doe eens gek. Dus ik koos voor schaatsen in Eindhoven. In de bus ontmoette ik iemand van de partnerschool. Met de Open Dag zag ik haar weer en toen kwamen er vonkjes. Maar nee, ik kan niet schaatsen en beleef er echt geen plezier aan.

 • Heb je het liefst een echte of een neppe kerstboom?

Een echte dennenboom laat je woonkamer lekker ruiken, maar geeft ook veel gedoe met binnenhalen en die kluit die in het nieuwe jaar weer naar buiten moet. Ik ga daarom voor een neppe kerstboom. Mijn versie is net 50 centimeter groot en past zo precies op de eettafel.

Kerstboom op eettafel
 • Kook je zelf met de kerst of laat je eten bezorgen door lokale ondernemers?

Ik vier kerst bij mijn ouders en ik heb geen idee wat de plannen zijn met het avondeten. Ik denk dat we gaan gourmetten, maar zeker weten doe ik dat niet. Het kan zo zijn dat er een vleespakket gehaald is bij de slagerij.

 • Wat was het mooiste cadeau dat je ooit kreeg?

Heel slecht ben ik in het onthouden van wat ik heb gekregen. Een aantal jaar terug kreeg ik een groot beeld van een uil. Hiermee is de collectie van uilenbeeldjes begonnen en daarmee ben ik heel blij. De collectie wordt nog steeds groter.

 • Wat is jouw favoriete gedicht die je zelf hebt geschreven?

Het gedichtje ‘de gelukswinkel’ kwam op 11 oktober op Instagram te staat en gaat over het zoeken naar je eigen geluk. Dit is niet het eerste gedichtje waar ik aan moest denken, maar is nu wel een favoriet.

In een smalle straat verschuilen veel geheimen
Van kinderkopjes tot aan roodgekleurde daken
Valt mij alleen een smalle winkel op
De balken zijn verbrand en hoop is er gesmolten
Het enige dat nog rest is de etalage
Waardoor de druk in mijn hart wordt opgevoerd
En ik verbaasd ben de enige hier te zijn
Glazen flesjes zijn gevuld met een blauwe gloed
En een oeroud etiket schrijft wat ieder vinden wil
Geluk  

Geluk is een ingrediënt voor een geslaagd leven
Grijp het flesje beet als je de winkel vind
 • Hoe ziet de perfecte kerstdag eruit voor jou?

In de ochtend samenkomen met familie waarbij er wordt begonnen met een klein gebakje. Zelf neem ik dan een bananensoes. Die dingen zijn niet handig om te eten, maar zo lekker. Een korte wandeling door het bos lijkt me tijdens de kerst heel fijn en ’s avonds aan een lange tafel gourmetten. Wat ook in een aantal restaurants kan. Vergeet de cadeautjes niet.

 • Wat eet je het liefst met kerst?

Oh, you know me very well. Met (veel) chocolade ben ik blij. En ook om te kopen. Daarnaast vind ik het heerlijk om te gourmetten. Lekker blijven zitten aan de tafel, muziekje op de achtergrond en zelf weten wat je gaat eten, want de hele tafel staat vol met lekkere dingen.

 • Welke kerstnummers kun je helemaal meezingen?

Flappie van Youp van ’t Hek gaat het beste, naast natuurlijk ‘Kling Klokje Klingeling’ en ‘O, Dennenboom’. Daarnaast vind ik het Spaanse ‘Feliz Navidad’ ook een prachtig kerstnummer om mee te kunnen krassen.

 • Van welk moment of van welke persoon kreeg jij echt vlinders in je buik?

Tussen de 11 kerstvragen voor vandaag is deze vraag misschien het minst geschikt, maar kerst gaat ook over de liefde voor elkaar. Vandaar toegevoegd. Ik kreeg dit jaar echt vlinders toen ik mijn beste vriendin zag. We zaten op een bankje en ik legde mijn hoofd op haar benen. Dat gaf een veilig gevoel.

 • Welke drie woorden omschrijven kerst het best?

Liefde, eten, samen

 • Wat staat er dit jaar op je kerstkaart?

De kerstkaart heb ik dit jaar zelf ontworpen. Daarop staat op een donkerblauwe achtergrond de tekst ‘Merry Christmas’ en wederom ‘Kling Klokje Klingeling’.

Kerstkaart Mitchel

Dit waren de 11 kerstvragen voor vandaag, Tweede Kerstdag. Ik heb erg genoten van het schrijven van dit artikel en ik wens je nog een hele fijne kersttijd. Vergeet je niet om de vraag te beantwoorden die ik aan jou heb gesteld?

‘Waar ben je dit jaar het meest dankbaar voor?’

No votes yet.
Please wait...
Close