Wat is de mooiste zin die je hebt gelezen? | Vragenlijstje #28

Je leest nu de achtentwintigste editie van Vragenlijstje op mijn blog. Dat zijn er al heel wat en het boekje is bijna uit. De hoofdvraag van vandaag: wat is de mooiste zin die je hebt gelezen? heeft als datum 17 september. Een maandje terug, maar het gaat hard hoor. Deze keer zeven vragen voor je op een rij. Veel plezier met lezen.

Wat is je ochtendritueel?

Wanneer de wekker gaat, spring ik uit bed. Ik kleed mij aan, was mijn gezicht en trek mijn schoenen aan voor een wandeling van ongeveer vijftien minuten. Vervolgens ga ik eten, mij verder opfrissen en mijn tas inpakken. Misschien heb ik dan nog tien minuutjes over en anders neem ik de fiets naar het station.

Zoet of zout?

Dit ligt eraan met wat. Ik ben een echte zoetekauw en eet dan graag snoep of chocolade. Het liefste met een vulling, maar zout kan ook in chocolade. Wat dacht je van een lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel?

Wat is je belangrijkste principe?

Wij staan samen op de wereld.

Wie is je grootste inspiratie?

Voor mijn fantasieverhalen haal ik veel inspiratie uit Harry Potter. Ik vind het een geweldige serie. Ik zou graag een beetje kunnen toveren. Ook mijn fantasie wordt er sterk door opgeleefd. Zo heb ik een hele eigen Nederlandse toverschool gecreëerd: Uilentoren Academie voor Magie.

Wat zou je graag een keer willen onderzoeken?

Ik zou graag eens een onderzoek doen naar hoe het komt dat scouting een eigen imago heeft opgebouwd. Dat overigens niet altijd overeenkomt met hoe ik dat zie. Wij hebben echt geen militaire uitspattingen. Wel heeft scouting veel rituelen, wat het herkenbaar en leuk maakt.

Wat is de mooiste zin die je hebt gelezen?

Wat is de mooiste zin die je hebt gelezen?

Je bent dan hier en bij mij en als je dan terugkomt als je dan dan ben je hier en teruggekomen en bij mij en dat je altijd bent en was en dat je hier zal zijn en niet terug want weg dat was je nooit en wat gebeurd is dat vergeten we heel vlug.

Dit is een heel groot stuk van een gedicht van Joost Zwagerman. Het klinkt lekker en ik krijg er toch een bepaald beeld en gevoel mij dat mij aanspreekt. Dit is dan ook mijn favoriete gedicht.

Van welke regels krijg jij jeuk?

Van al die groepsgesprekken die op WhatsApp hun eigen regels creëren. Vaak vind ik die groepen ook niet leuk. Al die mensen die de regels op hun eigen manier hebben gelezen. Ik vind het nergens opslaan. Mijn mening is dat het een groepsapp nogal kinderachtig maakt.

Dit waren de zeven vragen die ik heb gehaald uit het boekje ‘Elke dag een vraag‘. Bij deze een vraag voor jou.

Welk wereldnieuws heeft jou erg aangegrepen?

 

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Jouvence schreef:

    Leuk om te lezen. Vindt het ook erg mooie vragen waar je even wat langer over moet nadenken.

  2. Danielle schreef:

    Wat leuk deze vragenlijstjes! Doe zelf ook een soortgelijke 🙂 Ook erg leuk om ze in te vullen he. Het wereldnieuws dat mij het meest heeft aangegrepen… zou ik zo niet kunnen bedenken, maar ik vind alles met terrorisme heel schokkend en akelig altijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *