VRAGENLIJSTJE #14 | Wat zou je nooit weg doen?

Heb jij je eerste knuffel nog? Ik wel hoor. Daarnaast vijf andere vragen over wat mij pijn doet, wat niemand over mij weet en wat ik graag zo zou houden. En een vraag aan jou!

Wie vind je een mooi persoon?

Wat spijtig wellicht, maar ik moet toegeven dat ik geen persoon kan noemen. Ik ga nu het volgende zeggen. Iedereen heeft een speciale charme in zich. Dat maakt die persoon tot een mooi mens. Ik houd van enthousiasme, leuke ideeën en een persoon met emotie.

Wat doet je pijn?

Wist je dat je eigen gedachten je de nek om kunnen draaien? Dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Ik kan tijdenlang over hetzelfde nadenken. Dit levert mij de dagelijkse spanning op. Voornamelijk pijn van het rug en nadenken wat weer resulteert in mijn zenuwpijn.

Wat weet niemand over jou?

Mijn pincode. Dat wil ik graag zo houden. Ik zal geen namen noemen, maar er zullen zeker mensen zijn die mijn smalle spaarrekening zouden willen legen. Geen namen, ahum.

Met welke drie woorden kun je de laatste drie maanden omschrijven?

Werken. Invulling. Plezier.

Wat zou je nooit weggooien?

Mijn lieve Winnie de Pooh. Ik weet dat mijn blog voornamelijk door vrouwen wordt gelezen. Dit is waarschijnlijk een ‘Aah’-momentje voor jullie. De knuffel heb ik gekregen voor mijn eerste verjaardag en sindsdien niet meer uit mijn bed geweest. Niet dat ik de behoefte heb om met Pooh te slapen. Hij blijft gewoon liggen.

Was vandaag chaotisch of gestructureerd?

Vandaag was een gestructureerde dag. Vanochtend mijn begeleider over de vloer. We hebben onze sessie pratend gehouden. In de middag heb ik de vragen van dit artikel in de zon gemaakt. Mij hoor je niet klagen.

Als mensen gemiddeld 40 jaar oud zouden worden, wat zou je dan anders doen?

Het leven gaat in een vliegtuigsprong voorbij. Ik zou zorgen voor een nieuwe generatie en notities maken hoe mijn leven eruit heeft gezien. Deze documenten zou ik in een kist bewaren op de zolder en zorgen dat het nageslacht de sleutel weten te vinden. Misschien met een speurtocht?

Wat doe jij als je maximaal 40 jaar oud zou worden?

No votes yet.
Please wait...

8 Comments

 1. nicole orriens schreef:

  Ik zou mijn boeken niet gauw wegdoen denk ik. Maar mijn Uggs ook niet trouwens….

 2. Pfoe als iedereen maar 40 zou worden…. dan zou ik in ieder geval minder gaan werken en meer gaan genieten! 🙂 Mogen we dan ook allemaal op ons 30e met pensioen? 😀

 3. Marsha schreef:

  Ik kan ook echt tijdenlang over hetzelfde nadenken. Echt een verschrikkelijk iets. Soms denk ik wel eens stop er mee, maar het gaat zowat automatisch. Soms blijf ik zo echt in een neerwaartse spiraal.

 4. Lipstickencupcakes schreef:

  Ik weet niet zo zeer of ik mijn “eerste” knuffel nog heb, maar Aapie waar ik altijd mee sliep zou ik noooit weg doen. Wat schattig dat jij jouwe ook nog hebt. Als ik maar 40 zou worden dan zou ik meer genieten en me minder zorgen maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen.

 5. Niet ouder dan 40?? Moet er niet aandenken. Als veertiger kan ik met zekerheid zeggen dat dan het leven inderdaad pas begint! Mijn woorden van afgelopen maanden: verjaardag, Rome en bloggen.

 6. m@ri schreef:

  “maar” 40 jaar? Zou ik heel jammer vinden want met de jaren komt de wijsheid. En met wijsheid kan het zijn dat je betere keuzes maakt, hoeft natuurlijk niet.
  Ik heb voor mijn 40e namelijk een aantal keuzes gemaakt die ik, met de wetenschap van nu, nooit meer zou maken. Niet dat ik er echt spijt van heb want het waren leerzame ervaringen. Maar ja, dat is achteraf en dat is altijd makkelijker oordelen (doet de belastingdienst ook en die hebben dan (meestal) gelijk.)
  Maar goed, wetende dat het met 40 jaar ophoud; ‘k zou heel anders in het leven staan en meer genieten van elke dag, wat ik nu overigens wel doe. Minder aan de baas cq de toekomst denken en meer aan mijzelf. Minder serieus, meer van “‘k zie wel”. Wel een beetje werken om het genieten te bekostigen maar meer balans werk/genieten.
  woorden van de afgelopen maanden ziekte, afwachten, positief blijven

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind die twee foto’s echt superleuk van jou met Winnie de Poeh : )

 8. Dhini schreef:

  Als ik terug denk, zou ik graag willen nog eentje kindje erbij voordat ik 40 ben. Maar toen denk ik niet na dus te laat 🙁 Leuk foto toen en nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *