Waarover zou je een boek willen schrijven? | Vragenlijstje 30

Uit het boekje elke dag een vraag vandaag vijf vragen met antwoorden. Deze vragen zijn afkomstig uit oktober. Ik vind het erg leuk om deze te beantwoorden. Het vraagt een beetje inzicht. Inzicht in wat ik als persoon zou willen. Wat daar leuk aan is, is dat de antwoorden volgend jaar volledig anders kunnen zijn. Lees je mee met de vragen?

Was je vandaag druk of rustig?

Deze editie van Vragenlijstje schrijf ik op zondagochtend in mijn bed. Je kunt dus zeggen dat het tamelijk rustig is. Wat ik vandaag heb gedaan is het volgende: een column geschreven, foto’s gemaakt van mijn gedichtenbundel en gegeten. Maar wat de rest van de dag wordt, weet ik nog niet.

Waar denk je dat de wereld ten onder aan zou gaan?

Vroeger was alles beter… daar ben ik het niet altijd mee eens. Maar sommige dingen waren waarschijnlijk wel beter. Bijvoorbeeld dat je elkaar hoi kan zeggen op straat of dat er geen onzinnige discussies zijn, zoals die van Zwarte Piet. Met zulke zaken maak je de wereld echt kapot. En de gaswinning. Daarmee gaat Groningen letterlijk van de kaart mee.

Waarover zou je een boek willen schrijven?

Toen ik net begon met scouting had ik een aantal verhaaltjes geschreven. Mijn vader heeft gezegd dat hij deze zou uitgeven als het boek compleet was. Helaas zijn deze verloren gegaan. Of ze zijn verstopt, maar dan weet ik niet waar ik moet zoeken. Ik zou in ieder geval nog een boek over scouting willen schrijven. Een groot deel van mijn tijd besteed ik daaraan en ik denk dat ik genoeg verhalen of sketches kan verzamelen om wat te vullen.

Waarover zou ik wel een boek willen schrijven?

Zou je willen verhuizen?

Een interessante vraag. Verhuizen lijkt mij een spannend iets. Ik ben namelijk nog nooit verhuisd. Mijn is met is mijn is met zo lang ik mij dat kan herinneren. Ik word ook ouder en ik hoop ook verstandiger en er komt een moment dat ik mijn huisje wil. En dat snel ook. Maar wanneer dat is, weet ik niet.

Zonder welk elektronisch apparaat zou jij niet kunnen?

Mijn computer! Daar is geen twijfel over mogelijk. De mobiele telefoon gaat misschien nog lukken. Maar de computer is ongeveer heilig. Daar staan alle bestanden op van vroeger en nu. Alle dingen die ik heb geschreven, maar ook foto’s. Dat zijn toch dingen die ik belangrijk vind.

Waar denk jij dat de wereld aan ten onder gaat?

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Sherry schreef:

    Leuke vragenlijstje. Ook leuk beantwoord. Mijn tweede boek is een horror/thriller.

  2. sherry schreef:

    Leuke vragenlijstje. Ook leuk beantwoord. Mijn tweede boek is een horror/thriller.

  3. Nicole Orriëns schreef:

    Nou ben ik nieuwsgierig waar die verhaaltjes over scouting zijn gebleven. Had je ze op papier geschreven of staan ze op een computer? En zijn ze in het eerste geval per ongeluk bij het oud papier beland denk je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *