DubbelDubbel

‘Goedenavond meneer Waterman. Bent u ook weer van de partij?’ Een man in een grijs pak en een walrussnor op zijn bovenlip geplakt kwam haastig het kantoorpand ingelopen. ‘Aan je werk,’ zei hij kortaf. ‘Ja, maar natuurlijk.’ Haastig liep de heer Bakker terug naar zijn eigen werkplek. Een klant kwam voor hem binnen. ‘Waarmee kan ik u helpen?,’ vroeg Bakker. ‘Ik wil graag iets op de bank zetten. Kunt u dat voor me regelen?’ ‘Tuurlijk. Geeft u mij het bedrag maar.’ De klant gaf een briefje van vijftig in zijn handen. Meneer Bakker pakte het vriendelijk aan en bedankte. Hij liep om zijn bureau heen en legde het op de bankleuning. ‘Wat doet u nu?,’ vroeg de vrouw. Ze keek Bakker met grote ogen aan. ‘Op de bank leggen.’ Nietsvermoedend liep hij terug naar zijn bureau en ging zitten. ‘Is er nog iets waar ik u mee kan helpen?’ ‘Ik wil dat u dat geld op de spaarbank zet.’ Heel even bleef het stil. Meneer Bakker schrok daarna zo, dat hij bijna een meter hoog de lucht invloog. ‘Bakker, meekomen.’ Ze liepen het kantoortje uit en bleven op de gang staan. ‘Waar denk je dat je mee bezig bent?’ ‘Klanten helpen,’ zei hij droogjes. ‘Houd op met je domme grappen. Focus je op je werk.’ Bakker wou teruglopen naar zijn kantoor, maar draaide zich toen om, zodat hij in de ogen van zijn werkgever keek. ‘Waterman. Wat is je sterrenbeeld?’ ‘Waterman.’ ‘Dat meen je niet!,’ zei Bakker overdreven op de gang, zodat iedereen hen aankeek. ‘Dat verklaart ook meteen dat je zo kil bent.’ De heer Bakker draaide zich om en liep punctueel naar het bureau terug.
Later die middag zat de heer Waterman in een groot kantoor voor een bespreking. Achter hem vulde een digibord de wand. ‘Zoals jullie hier kunnen zien zijn de omzetcijfers gestegen.’ Er klonk gelach vanuit de zaal. ‘Wat valt er te lachen?,’ vroeg meneer Waterman. Hij draaide zijn nek om en keek op het scherm. In plaats van een mooie grafiek, vormde er een spannend filmpje het scherm. Een vrouw lag in een plas bloed te spartelen. ‘Genoeg! Het doek valt voor deze bioscoop!’ ‘Meneer de trompettist is er ook weer.’ De heer Bakker ging aan de tafel zitten en keek rustig en op zijn gemak de ruimte door. ‘Wat bedoelt u met trompettist?,’ vroeg meneer Waterman. ‘Iemand die luid praat. Mijn oren zijn bijna dicht getrommeld.’ Waterman tikte zachtjes met zijn wijsvinger op de tafel. ‘Bakker, dit al de tweede keer dat je je baas onterecht op zijn niet gemaakte fouten wijst. Lijkt me niet echt een slimme zet. Ontslagen.’
Bakker liep met een grote glimlach op zijn gezicht door de stad. Hij was op weg naar de chirurg. ‘U naait me toch geen oor aan, hé?,’ vroeg Bakker toen de chirurg op hem afstapte. ‘Maar natuurlijk niet. Ik naai het gat in uw hand dicht.’ ‘Maar dan is het goed.’ Bakker ging een stukje brood liggen eten in de stoel, terwijl de chirurg bezig was. ‘Wat voor een chirurg bent u?’ De chirurg legde zijn bebloede gereedschap op het ijzeren tafeltje. ‘Ik ben een chirurg in hart en nieren.’ Verschrikt keek Bakker naar zijn borst en zag een bebloede toestand. ‘Wat heeft u gedaan?!’ ‘U hart gestolen!’ De man met de doktersjas aan barste uit in een geheim lachje. ‘Niemand weet, niemand weet, dat ik repelsteeltje heet!’ De chirurg liep de kamer uit met het kloppende hart. Een engel, in de vorm van de vrouw van Bakker, verscheen op zijn borst. ‘Het geeft niet schat. Ik ben bij je.’ Een geruststellende blik verscheen op zijn gezicht.
Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Dat was de reden dat Bakker graag over zijn vrouw praatte. Een andere uitdrukking is de liefde van de man gaat door de maag. Dat zorgde er ook voor dat Bakker graag bij zijn vrouw bleef, vooral tijdens etenstijd. Ze kon ontiegelijk lekker koken. Het liefste had Bakker macaroni of een lekker biefstuk, hoe cliché dat ook moge zijn. Een moeilijke puzzel, vond de heer Bakker. De liefde bestaat altijd uit twee stukjes. Links en rechts, peper en zout, zwart en wit met een vleugje rood.
 

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *